WAT WIL JE DAT IK JE VERTEL?

BIOGRAFIE

 

 

 

Mijn naam is Ingrid Eleonora Noppen.
Op 13 juni 1951 werd ik, als dochter van een Nederlandse vader en een Indische moeder, geboren in een woonhuis op de Oostzeedijk te Rotterdam.

 

Ik beleefde een boeiende jeugd op het puin en de opbouw van deze voor mij zo dynamische havenstad. 
De geur van de havens en de zeemanskroegen, het geluid van de heipalen, het is nog altijd levend en vertrouwd aanwezig in mijn geheugen.

 

Door omstandigheden heb ik een deel van mijn jeugd moeten doorbrengen in de stad Amsterdam, maar de heimwee naar mijn geboortestad was aldaar bijna dagelijks aanwezig en het was een feestdag voor mij toen ik eindelijk weer kon terugkeren naar mijn eigen Rotterdam.

Als kind al was ik al geobsedeerd door de Nederlandse taal en op school had ik moeite mij te moeten bezighouden met andere verplichte schoolvakken. Immers, ik deed niets liever dan spelen met de letters van het alfabet en die te vormen tot toen nog naïeve gedichtjes.

 

In het verleden was ik voorzitter en redacteur van het toenmalige tijdschrift Manuscript.


Mijn gedichten worden regelmatig gepubliceerd in literaire tijdschriften en bladen en op websites.

 

Door mij is destijds 1 gedichtenbundel 'Alle Dijken' uitgegeven in eigen beheer.

Mijn gedichtenbundels 'Vlinders van brokaat',  'Cantates van de wind' , 'Wat wil je dat ik je vertel', 'En nu het stil geworden is' en 'Voorbij het zicht' zijn reeds uitgegeven door de uitgever.

 

 

 http://www.eleonoratwin.blogspot.nl/